TARİFLER
Balsamik Sirkeli Çilekli Kek
SERVİS: 6 Kişi
PİŞME SÜRESİ: 60 Dk.
MUTFAK: Türk
Malzemeler:
- 50 gram çilek
- 1/2 su bardağı esmer şeker
- 1/2 su bardağı Fersan Balsamik sirke
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı bal
Kek için :
- 1 SB şeker
- 1/4 SB Fersan Balsamik Sirke
- 3 yumurta
- 1/2 SB süt + 1/2 TK Fersan limon sosu
- 1+3/4 SB kek unu
- 1+1/2 TK kabartma tozu
- 1/2 TK tuz
- 2/3 SB zeytinyağı
Hazırlanışı
Fırını 175 dereceye getirin. Yarım bardak sütün içine yarım tatlı kaşığı Fersan Limon Sosunu koyun biraz bekletin.
Çilekleri kesin ve kek kalıbını yağlayıp çilekleri dizin. Esmer şeker, Fersan Balsamik Sirke, zeytinyağı ve balı karıştırın.
Karıştırarak kaynatın. Ocaktan alıp çileklerin üzerine dökün.
Keki için; kuru malzemeleri bir yerde, ıslak malzemeleri bir yerde karıştırın.
Kuru ve ıslak malzemeleri birbirine iyice karıştırıp kek hamuru elde edin.
1 saat pişirin. 10 dakika soğuduktan sonra servise hazır.
Afiyet olsun!