TARİFLER
Sirkeli Tuzlu Kurabiye
SERVİS: 6 Kişi
PİŞME SÜRESİ: 45 Dk.
MUTFAK: Türk
Malzemeler:
- 3-4 bardak un
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı Fersan elma sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
- Fırını 170 dereceye ayarlayın.
- Unu ve kabartma tozunu geniş bir kaba eleyin ve oda sıcaklığındaki margarini ekleyin.
- Tuz, sirke, zeytinyağı, yumurta ve yumurta beyazını ilave edin.
- Hamuru homojen bir kıvama gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.
- Kıvam alan ve yoğunlaşan hamuru 15-20 dakika üzerini kapatarak tezgahta dinlendirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ince bir rulo olacak şekilde uzatın. Uçlarını birbirinin içinden geçirerek şekil verin.
- Üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serperek fırın tepsisine dizin.
- Kızarana kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin ve ızgara telinde soğutun.
Afiyet olsun!