Bizi Takip Edin

 |

TARİFLER

Sirkeli Tuzlu Kurabiye
Sirkeli Tuzlu Kurabiye

Sirkeli Tuzlu Kurabiye

SERVİS: 6 Kişi
PİŞME SÜRESİ: 45 Dk.
MUTFAK: Türk

Malzemeler:

  • 3-4 bardak un
  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı Fersan elma sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ


Hazırlanışı
  • Fırını 170 dereceye ayarlayın.
  • Unu ve kabartma tozunu geniş bir kaba eleyin ve oda sıcaklığındaki margarini ekleyin.
  • Tuz, sirke, zeytinyağı, yumurta ve yumurta beyazını ilave edin.
  • Hamuru homojen bir kıvama gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.
  • Kıvam alan ve yoğunlaşan hamuru 15-20 dakika üzerini kapatarak tezgahta dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ince bir rulo olacak şekilde uzatın. Uçlarını birbirinin içinden geçirerek şekil verin.
  • Üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serperek fırın tepsisine dizin.
  • Kızarana kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin ve ızgara telinde soğutun. 

Afiyet olsun!