TARİFLER
Sirkeli ve Baharatlı Lahana
SERVİS: 6 Kişi
PİŞME SÜRESİ: 45 Dk.
MUTFAK: Akdeniz
Malzemeler:
- 1 TK sıvı yağ
- 1 adet orda büyüklükte lahana (8 parçaya bölünmüş)
- 1 adet orta büyüklükte havuç (rendelenmiş)
- 1+1/4 SB + 2 YK su
- 1/4 SB Fersan şefim beyaz sirke
- 1 YK şeker
- 1/2 TK acı biber
- 1/2 TK karabiber
- 2 TK mısır nişasta
- 2 Tatlı kaşığı Fersan Limon sosu
Hazırlanışı
Sıvı yağda lahanaların bir tarafı kahverengileşinceye kadar pişirin.
1+1/4 su bardağı suyu, Ferfresh beyaz sirkeyi, şekeri, biberleri ve limon sosunu düdüklü tencereye alın.
Lahanaların kahverengi yüzü yukarı bakacak şekilde lahanaları yerleştirin. Havuçları serpin.
Kapağı kapatıp yüksek basınçta 5 dakika pişirin. Bir kapta 2 yemek kaşığı su ve mısır nişastasını karıştırın.
Kapağını açtığınız düdüklü tencerenin içine nişastalı karışımı koyun. Yoğunlaşana kadar kaynatın.
Sosu, tabağa aldığınız lahanaların üzerinden gezdirerek servis edin.
Afiyet olsun!