Faaliyet Alanlarımız
![]() |
FAALİYET ALANLARIMIZ |
|
Sirke ve Sos Üretimi |
1978 yılında İzmir Kemalpaşa fabrikamızda üretime başladığımız günden bugüne, geleneksel ürünlerimizi sofralarla buluşturuyoruz. Sirke üretim tesisimizde yıllık 18 milyon litre sirke üreterek Türkiye’nin toplam üretim kapasitesinin büyük bir bölümünü karşılıyoruz. Sirkenin sağlık faydasının ve arındırıcı gücünün farkındayız. Bu yüzden ürettiğimiz bu ürünle “1 Numara” olmanın gururunu yaşıyoruz. Değişen tüketim alışkanlıklarını da gözeterek ürün gamımızı çeşitlendiriyoruz ve inovatif adımlarla üretimimize katma değer sağlıyoruz. 2021 yılında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek sirkeli içecek ürünümüzü piyasaya sunduk ve birçok insana sirkeyi bu yolla sevdirmeyi başardık. Bu mucizevi ürünü günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline getirmek için durmadan çalışıyoruz. |
Turşu Üretimi |
![]() |
80’li yıllardan bu yana dünyanın önde gelen fast food zincirlerine turşu üretiyoruz. Dilimli salatalık turşusu, üretim kapasitemizin yüzde 110’unu oluşturuyor ve ürettiğimiz ürünün yüzde 99’u da ihraç ediliyor. APMEA bölgesinde bulunan toplam 7 bini aşkın McDonald’s restoranının yarısına dilimli salatalık turşusu ürünümüzle hizmet veriyoruz. APMEA ve AB’de bulunan 16 bin McDonald’s restoranından 6 bin tanesinde Fersan ürünleri bulunuyor ve toplam pazar payımız yüzde 37. Dünyanın damağındaki değişmeyen bu lezzetin arkasında tohumdan üretime kadar izlenen tarım uygulamalarımız ve güçlü tedarik zincirimiz var. Dilimli salatalık üretimimizin yanında Türkiye’de yeşerttiğimiz tohumlardan ilk jalapeno turşusu üretimini gerçekleştirdiğimiz günden bugüne yüksek hacimde jalepeno turşusu da üretim faaliyetlerimizin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. |
![]() |
İyi Tarım Uygulamaları |
Manisa Gördes, Akhisar, Burdur Gölhisar, Afyon Sandıklı ve İzmir Bayındır’da olmak üzere 5 farklı bölgede bulunan dikim alanlarımızdaki tüm zirai uygulamalarımızı 30 yılı aşkın süredir Prof. Dr. M.Nafiz Delen danışmanlığında yöneten ziraat ekibimizin kontrolü altında gerçekleştiriliyoruz. Hıyar ve jalapeño üretimlerimiz için dikimlerimizi yaklaşık olarak bin dekarlık alanda gerçekleştiriyoruz. 100’ün üzerinde üretici ile çalışıyor ve 3 milyon ton tohum kullanıyoruz. Gelen ürünleri aynı gün tanklarımıza basıyoruz. Hasat dönemi yaklaşık 130 gün kadar sürüyor. Hasadımızın düzenli olarak pestisit kontrolleri yapılırken, üretim süreçlerinde doğal dengeye zarar vermediğimiz, fiziksel ve kimyasal düzeyde ürünlerimiz zararlı olmadığı ve yasal şartlara uygun şekilde hareket ettiğimiz için “İyi Tarım Uygulamaları Global GAP” sertifikasına sahibiz ve sertifikamızı her yıl yenilemekteyiz. |
İthalat |
![]() |
45 yıldan fazla bir süredir geleneksel ürünlerimizle Türk sofralarındayız. Bu sofraları global iş birliklerimizle çeşitlendirme yolunda adımlar atarak Avrupa’da ve dünyada bilinirliği yüksek güçlü marka ve ürünleri Fersan güvencesiyle Türkiye pazarına sunuyoruz. 2012’de Develey’in grup şirketlerinin arasında yer aldığımızdan bu yana dünya trendlerini daha yakından takip ediyoruz ve kalitesiyle ve lezzetiyle kendini kanıtlamış ürünleri ülkemizdeki tüketicilerin beğenisine sunuyoruz. Develey ile hazır sosları, Teekanne ile bitki ve meyve çaylarını, AIKO ile uzak doğu soslarını, Löwensenf ve Reine de Dijon ile Avrupa’nın en lezzetli hardallarının Türkiye’yle tanıştırmış olmaktan mutluluk duyuyoruz. |
![]() |
İhracat |
40’tan fazla ülkeyle ürünlerimizi ulaştıran ihracat ağımız her geçen yıl genişleme ve artış göstermektedir. 1978’de başlayan üretim faaliyetlerimizle aynı anda başlayan ihracat operasyonumuz 45 yıldır hız kesmeden sürmektedir. 1986’dan bu yana McDonald’s ile devam eden iş birliğimiz sayesinde, Türkiye’nin en kaliteli dilimli turşularını dünyada 10’dan fazla ülkede tüketiciler ile buluşturmaya devam ediyoruz. Türk damak tadını ve kalitesini 4 kıtada müşterilerimize sunuyoruz. Kaliteli ürün üretmek misyonu çerçevesinde, ileri teknolojinin sağlamış olduğu imkanlar ve yeniliği hedefleyen ekibimiz, bugün gerçekleştirmiş olduğumuz ve gelecekte de artacağına inandığımız başarılarımızın kaynağını oluşturmaktadır. |