Türkiye'nin İlk ve Lider Sirke Markası


Fersan

Develey'in 1845'ten bugüne gelen tecrübesinden aldığı güçle, Türkiye'nin ilk ve lider sirke markası olarak faaliyet göstermektedir.


1978 yılında İzmir Kemalpaşa’da büyük bir heyecanla ilk sirkemizi ürettik ve o günden bugüne, “Önce İnsan” sloganıyla hareket ederek, sirke sektöründe Türkiye’nin lider markası haline geldik.

FERSAN olarak, kaliteden ödün vermeden ürettiğimiz ürünlerimizle “1 Numaralı Sirke Markası” olmanın gururunu yaşıyoruz. Üretimimizde kaliteyi ve gıda güvenliğini ön planda tutarak, Türk damak tadını ve kalitesini dünya genelinde dört kıtada müşterilerimize sunuyoruz.
1986 yılında McDonald's ile kurduğumuz sadık ortaklık, FERSAN’ın büyümesinde önemli bir rol oynamıştır. 1994 yılında ise, dünya çapında tanınan Avrupa’nın en büyük sos markası olan Develey Senf & Feinkost GmbH ile %25 ortaklık kurarak uluslararası alanda gücümüzü pekiştirdik. Bu ortaklık, 2012 yılında Develey’in FERSAN’ı tamamen grup şirketleri arasına katmasıyla güçlendi. Develey’in bünyesine katılmamız, global pazarda etkinliğimizi artırarak, yenilikçi ve yüksek kaliteli ürünlerimizi daha geniş kitlelere ulaştırmamıza olanak tanıdı. Ayrıca dünyada lider konuma sahip çay markası, Teekanne ile kurduğumuz satış ortaklığı, güçlü pazar konumumuzu daha da ileriye taşıdı.
FERSAN olarak, 40’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Üretimimizin %40’ını ihracata, %60’ını ise iç piyasaya sunarak hem yerel hem de global pazarda liderliğimizi sürdürüyoruz. 2021’den beri dünya lideri çay markası Teekanne (bitki ve meyve çayları markası)’na ait ürünlerimiz ile raflardayız. Ayrıca Develey Grup’a ait, Avrupa’da ve dünya genelinde bilinirliği yüksek Develey(dünyadaki ilk tatlı hardal üreticisi ve hazır sos markası), AIKO (uzak doğu sos markası), Reine De Dijon ve Löwensenf (hardal markası) gibi global markaların Türkiye temsilciliklerini üstlenerek bu markalara ait ürünlerin bir kısmını ithal ederek bir kısmını da Türkiye’de üreterek tüketicinin beğenisine sunuyoruz.

FERSAN olarak, yenilikçi bakış açımızla sektöre yön vermeye devam ediyoruz. 2004 yılında Türkiye’de ilk kez Jalapeño Biber Turşusunu üreterek pazara sunduk. Bu yenilikçi adım, sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda da büyük ilgi gördü. 2021 yılında Türkiye’de ilk defa sirkeli içecek kategorisinde ürün lansmanı gerçekleştirdik. Aynı sene içerisinde “Ferfresh Temizlik Sirkeleri” ni tüketicilerimizle buluşturduk.


Tüketicilerimize en kaliteli ürünleri sunmak için çıktığımız bu yolda, güçlü ortaklıklarımız ve yenilikçi yaklaşımımızla sektördeki öncü konumumuzu koruyoruz. Köklü kuruluşumuz bu bakış açısıyla sirke üretim sektörünün etik gelişimini artırmak, sektörde karşılaşılan zorlukların üstesinden gelmek, son tüketicilerde sirke üretim ve tüketimi konusunda farkındalık yaratmak, sektörde mesleki gelişimi artırmak amacı ile sektördeki sirke üreticilerini bir araya getirerek, Sirke Üreticileri Derneği (SirkeDer)’nin kuruluşuna öncülük etmiştir. FERSAN olarak kaliteye verdiğimiz önemi, global pazarda edindiğimiz deneyim ve güvenle birleştirerek, gelecekte de liderliğimizi sürdüreceğiz.

FERSAN olarak, Türk damak tadını ve kalitesini dünya genelinde müşterilerimize sunmaya devam edeceğiz. Sürdürülebilir yönetim anlayışımızla, sözleşmeli tarım yaptığımız çiftçilerimize eğitimler verip, periyodik tarla kontrolleri gerçekleştirerek ürünlerimizi tohumdan pakete kadar izleyebiliyoruz. İnovatif ürünlerimiz ve güçlü ortaklıklarımızla geleceğe güvenle bakıyor, sektördeki liderliğimizi pekiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.